Kamer: T11-33
Telefoon: 010 408 2770
E-mail: siep@risbo.eur.nl

drs. P.A. (Peter) Siep

Onderzoeker/adviseur

Drs. P. (Peter). A. Siep is bestuurskundige en sinds 2004 verbonden aan Risbo/Center for Public Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van VROM als beleidsadviseur Informatiemanagement. Als onderzoeker werkt hij met name in opdracht van departementen en andere publieke organisaties. De afgelopen jaren heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op verschillende thema’s binnen de Nederlandse politie en in het onderwijs. Studies die hij heeft uitgevoerd zijn onder meer geweest naar Informatiemanagement binnen de politie, mobiele technologie voor het werk van de politie, politie en de inzet van sociale media en naar Informatiesturing in de basispolitiezorg. In het onderwijsdomein is zijn kernexpertise met name gericht op politiek-bestuurlijke en organisatievraagstukken in het onderwijs en de betekenis van ICT in het onderwijs en de organisatie van het onderwijsproces.

 
Projecten
Onderzoek naar het effect van de invoering van de onderwijsvernieuwingen op de HR
Onafhankelijkheid Commissie Schadefonds Geweldsmisdrijven
Care to change Verandering in leiderschap, leiderschap en verandering
Vrijwilligerswerk bij de politie
Behoorlijk Bestuur bij onderwijsinstellingen
Alle projecten van Peter
 
 
 
Publicaties
Kool, D. de & P. Siep (2014). Review naar het gebruik van ICT in het onderwijs in de periode 2000-2013, Center for Public Innovation: Rotterdam.
Siep, P.A. & Kool, D. de (2013). Filmende burgers en politie. De betekenis van GSM-filmpjes van burgers voor de uitvoering van politietaken en de reputatie van de politie.. Rotterdam, Center for Public Innovation.
Meijer, A.J., Thaens, M., Siep, P.A. (2013). ’Politie en Sociale Media; van hype naar onderbouwde keuzen’. Utrecht/Rotterdam: Universiteit van Utrecht & Erasmus Universiteit Rotterdam/Risbo, Center for Public Innovation.
Siep, P. & Kool, D. de (2013). Filmende burgers en politie: de betekenis van GSM-filmpjes van burgers voor de uitvoering van politietaken en de reputatie van de politie. Rotterdam: Center for Public Innovation.
Siep, P., Baars, G.J.A., & Godor, B. (2013). Werkgeversonderzoek MPA ‘plus’ opleiding LDE Center for Governance. Rotterdam: Erasmus Universiteit Rotterdam/Risbo.
Alle publicaties van Peter
 
 
 
kwaliteitszorg Hogeschool Rotterdam training onderwijsinnovatie toetsing studiesucces consultancy meetinstrument tentamen risicojongeren evaluatie Erasmus Universiteit diversiteit dagboek research geluk
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
twitter.com/risbo_news