Online onderzoek

Vragenlijsten afnemen via internet en andere media

 

Kwantitatief veldwerkonderzoek

 

Efficiënt vragenlijsten afnemen

 

 

Bedrijven zoeken snellere, effectievere en efficiëntere methoden om te concurreren, klanten binnen te krijgen of onderzoek te doen. En nog steeds is de enquête daarbij een belangrijk instrument. Maar de veeleisende en ongeduldige consument-van-nu zit bepaald niet te wachten op het zoveelste vragenformulier in de brievenbus. Daar komt bij dat het verspreiden en verwerken van een enquête veel tijd en geld kost. Pak het dit keer dus anders aan en laat Risbo u helpen bij het uitvoeren en verwerken van efficiënt kwantitatief online veldonderzoek.

Snel via internet
Als het gaat om het ontvangen van feedback op het gebied van tevredenheid, productvariëteit, marktpositie of wat voor ander onderzoeksonderwerp dan ook, is internet veruit het snelste en vriendelijkste middel. Respondenten kunnen op hun eigen tijd naar uw website surfen en de vragenlijst invullen. Ze hoeven niet naar de brievenbus met een vragenlijst op papier en worden niet tijdens het eten gestoord voor een telefonische enquête. Voor u als ondernemer is het vooral ook belangrijk dat de kosten van een online-enquête relatief laag zijn ten opzichte van de kosten van ‘ouderwetse’ onderzoeksmethoden.

In eigen huisstijl
De tevoren gedefinieerde vragen van onze online-enquêtes kunnen eenvoudig worden voorzien van afbeeldingen en audiovisueel materiaal. Ook het integreren van definities voor moeilijke termen en de aanpassing van het uiterlijk aan uw huisstijl is geen enkel probleem. Vragen die voor de respondent niet relevant zijn, kunnen door het inbouwen van sprongen worden overgeslagen. Het enorme scala aan vraagtypen van Risbo zorgt ervoor dat u altijd de respons krijgt die u nodig heeft, terwijl de respondent geen moeite zal hebben met het invullen van de vragenlijsten.

Alles kan
Wilt u een lange of een korte vragenlijst aanbieden? Wil u antwoord op eenvoudige of complexere vragen? Wilt u een gerichte mailing versturen aan uw vaste klanten? Aan een willekeurige groep mensen? Of wilt u via uw website alle bezoekers verzoeken uw vragenlijst in te vullen? Het kan allemaal, nieuwe invoermethodes, het willekeurig aanbieden van bepaalde vragen en dagboekstudies zijn geen probleem. De vragenlijsten kunnen volledig worden opengezet of door middel van een combinatie van nummer en wachtwoord worden afgesloten. Antwoorden op meerkeuzevragen kunt u direct inzien via de website en op de verzamelde gegevens voeren we voor u graag statistische analyses uit. Ook een tussentijds overzicht hoort tot de mogelijkheden.

 

 

Soms niet digitaal…

Ondanks alle voordelen die het internet biedt, zijn er omstandigheden die vragen om een schriftelijke vragenlijst. Niet elke doelgroep heeft bijvoorbeeld toegang tot internet en ook bij een onderzoek op locatie (bijvoorbeeld in stadswijken, winkelcentra etc.) werkt een schriftelijke vragenlijst handiger. In deze gevallen werkt Risbo met Teleform, een sofwareprogramma waarmee eenvoudig vragenlijsten kunnen worden ontwerpen, met de mogelijkheid om de data na afloop snel elektronisch in te lezen en digitaal beschikbaar te maken.

 

Nadere informatie: Risbo HTDU